Rakentajan tarkistuslista

Rakentajan tarkistuslistaan on koottu energiatehokkuuden kannalta keskeiset asiat. Voit täyttää omat tavoitearvosi sarakkeeseen "Oma tavoite". Kun suunnittelet omaa taloasi keskustele suunnittelijoiden kanssa miten tavoitteet saadaan toteutettua.

Tarkistuslistan taulukosta löytyvät vuoden 2010 alusta voimaan tulleiden rakentamismääräysten mukaiset vaatimukset energiatehokkaalle talolle. Vertailun vuoksi taulukossa on sarake myös aiemmille vaatimuksille.

Kannattaa muistaa, että energiatehokkuus muodostuu kokonaisuudesta eikä energiatehokkuutta ratkaista yhdellä yksityiskohdalla. Rakentamismääräykset ovat joustavia, joten jossain kohdassa voidaan valita minimivaatimusta huonompi ratkaisu, jos jollakin muulla osa-alueella valitaan vastaavasti energiatehokkaampi ratkaisu.

Selitysosassa kerrotaan lisätietoja tarkistuslistan eri kohdista.

Hyvän talon tarkistuslista – Selitysosa (pdf) (25.5 KB)

Hyvän talon tarkistuslista 2010 (xls) (23 KB)

Rakentajan ekolaskuri

Miten tontin valinta vaikuttaa pientalosi energiankulutukseen? Millaisia ovat ympäristö- ja ihmisystävälliset materiaalit? Rakentajan ekolaskuri auttaa sinua arvioimaan, kuinka kestävä rakennushankkeesi on ekologisesti tarkasteltuna.

Lisätietoa pientalorakentamisen ekokriteereistä:

Honkasuon ekokriteerit – liite20 (pdf) (110.6 KB)


Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2016