Taloautomaatio

Kattavalla taloautomaatiolla voidaan tehokkaasti ja helposti seurata, ohjata, valvoa ja optimoida talon tekniikkaa kokonaisuutena.

Taloautomaatio huolehtii asukkaan puolesta siitä, että talossa on mukavaa, vaivatonta ja turvallista asua.

Talon tekniikan kokonaisuus muodostuu monesta osasta: lämmitys, ilmanvaihto, sähkölaitteet, vesikalusteet, valaistus, turvajärjestelmät, viihdelaitteet, jne. Eri tekniset järjestelmät ja laitteet sisältävät nykyisellään jo paljon älyä ja ohjattavuutta. Esimerkiksi lämmitystä voidaan ohjata sähkön hinnan, ulkolämpötilan tai sääennusteen perusteella. Huonelämpötila voidaan laskea poissaolon ajaksi ja nostaa lämmöt etäohjauksella ennen kotiin tuloa. Valaistusta voi ohjata samoin: valot voi sytyttää ja sammuttaa etänä, vaikka kännykällä.

Taloautomaatiosta puhutaan silloin kun talon eri järjestelmät ja laitteet kommunikoivat keskenään ja niitä voidaan ohjata keskitetysti.

Taloautomaatiota hankittaessa on tärkeää koota yhteen omat tarpeet ja toiveet – nyt ja tulevaisuudessa. Varautumalla tulevaan voi järjestelmän hankinnassa säästää rahaa; kun mahdolliset tulevat laajennus- ja täydennystarpeet otetaan huomioon jo ensivaiheessa, tulee niiden toteuttaminen myöhemmin halvemmaksi.


Motiva-taloautomaatio_taloikonikuva


Sivua päivitetty viimeksi 25.1.2018