Kokemukset

Villa Borgin rakennustyöt sujuivat erittäin nopeasti. Perhe pääsi muuttamaan taloon noin viiden kuukauden kuluttua anturan valamisesta.

– Työmaan pyörittäminen vaati paljon aikaa ja suunnittelua, koska rakennettiin nopeasti. Kaikki meni loppujen lopuksi osapuilleen suunnitelmien mukaan. Meillä oli töissä erinomaisia ammattilaisia, jotka tekivät hyvää jälkeä. Toki rakennustyömaalla sattuu ja tapahtuu – itse putosin siivotessani ja mursin ranteeni, Janne Jormalainen kertoo.

Jormalaisen mukaan kulunut vuosi omassa passiivitalossa on ollut upea kokemus. Kaikki toimi hienosti, vaikka talvi oli kylmä. – Olemme olleet erityisen ihastuneita tasalämpöisyyteen, vedottomuuteen ja raikkaaseen sisäilmaan. Meillä on kesällä viileää ja talvella miellyttävän lämmintä.

Perheen pienimmän voi jättää talvipakkasillakin huoletta lattialle. Sisäilma ei ole myöskään ollut liian kuiva, kuten aikaisemmissa asunnoissa on ollut kovan lämmityksen vuoksi.

Jormalainen uskookin, että passiivitalot yleistyvät nopeasti juuri hyvän sisäilman takia. Passiivitalossa on myös mahdollista asua hiilineutraalisti hiilidioksidipäästöjä tuottamatta.

– Pyrimme siihen, että energiaa kuluu mahdollisimman vähän. Tarvitsemme vain hyvin vähäisen määrän sähköenergiaa ja ostamme uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Lisäksi poltamme satunnaisesti puuta talon tulisijoissa.


Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2016