Ratkaisut

Paroc Lupaus -talon perustuksena on Soklex-valmismuotti. Alapohjaratkaisu on maanvarainen. Myös anturan alapuoli eristettiin. Puurunkoisen talon ulkoseinät tehtiin elementteinä Fennotalolla. Niissä on 410 mm:n paksuinen PAROC eXtra -lämmöneristys ja 70 mm:n PAROC WPS 3n -tuulensuojaeristys. Myös seinän kaarevat osat valmistettiin CNC-työstämällä Fennotalolla. Julkisivun pinta rapattiin. 

Harjaltaan kaareva katto koostuu puisista kattoelementeistä ja kattotuoleista. Yläpohjan eristeenä on 600 mm:n paloturvallisia PAROC eXtra -lämmöneristelevyjä.

Hyvästä sisäilmasta huolehtii Enerventin toimittama ilmanvaihtolaite. Ihmisistä ja kodin laitteista saatava ilmaislämpö otetaan talteen ja hyödynnetään talon tilojen lämmitykseen. Niinpä ilmanvaihto toimii samalla myös talon lämmönjakojärjestelmänä.

Yläkerran huoneissa on ilmanvaihtojärjestelmään liitetty huonekohtainen, termostaattiohjattu lämpövastus, jota voi hyödyntää lisälämmönlähteenä tarvittaessa, esimerkiksi paukkupakkasilla. Alakerran tiloissa ja peseytymistiloissa on mukavuussyistä vesikiertoinen lattialämmitys, johon energia tuotetaan pääosin ilmalämpöpumpulla.

Ikkunat ja ovet ovat Skaalan valmistamia Alfa-luokan tuotteita. Ikkunoissa on 2 + 2 -lasitus. Etelän puolen ikkunat ovat pääosin avattavia, kun taas pohjoiseen suunnatut ovat kiinteitä. Ulko-ovet ovat kestäviä ja matalaenergiatasoisia. Parvekkeen lasiovien ääneneristävyys on 30–35 desibeliä.


Sivua päivitetty viimeksi 11.6.2010