Ulkoseinät pystyssä – kattotuolit tulossa

Seinien muuraus on edennyt alkukesästä vauhdilla ja Talo Kontio alkaa jo näyttää talolta. Rauno Kontio on ollut erittäin tyytyväinen kiviharkkojen mittatarkkuuteen ja asennettavuuteen. ”Harkkojen sisään tulee raudoitus ja betonivalu. Kaikkiaan raudoitusta kertyy yli 3 kilometriä”, naurahtaa Rauno.
Harkkomuuraus DSC1085

Kuva 1. Lämpöharkkojen asennus käynnissä.

Ala- ja yläpohjaan reilu eristys

Talon lämmönjakojärjestelmäksi on tulossa vesikiertoinen lattialämmitys. Tämän vuoksi alapohjan hyvä eristäminen on tärkeää. Talo Kontioon on tulossa ontelolaatan päälle 200 mm EPS-eristettä. Sen päälle tulee pintavalu, johon lattialämmitysputket asennetaan.

Yläpohjan merkitys lämpöhäviöihin on merkittävä. Yläpohja on helppo eristää hyvin, joten siihen kannattaa panostaa. Talo Kontion yläpohjan eristeeksi tulee 500 mm mineraalivillaa.

A-luokan ikkunat

Määräysten mukaan ovien ja ikkunoiden U-arvon vertailuarvo on 1,0. Talo Kontiossa on satsattu myös ikkunoiden ja ovien energiatehokkuuteen. Ikkunoiksi on valittu energialuokaltaan A-luokan ikkunat. Fenestran toimittamien ikkunoiden lämmönläpäisykerroin eli U-arvo on 0,83.

Pääovi on toteutettu Thermo-rakenteella ja sen U-arvo on 0,58. Teknisen tilan ja varaston eli puolilämpimien tilojen ovien U-arvo on 1,0. Terassin oven U-arvo on 0,92.

Harkkoseinä DSC1042

Kuva 2. Harkkoseinien muuraus on loppusuoralla. Seuraavaksi alkaa kattotuolien asennus.

Juhannuksen jälkeen työmaalle on toimitettu kattotuolit. Sähkösuunnitelmat ja LVI-suunnitelmat ovat valmiina. Loppukesän ja syksyn artikkeleissa paneudutaan muun muassa talotekniikkaan ja ilmatiiveyteen.


Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2016