Talo valmistumassa – toukokuu 2011

Seurantakohde Kontiossa on edetty viimeistelyvaiheeseen. Sähkömies on saanut urakkansa valmiiksi. Kaikki väliovet on asennettu ja listoitukset tehty. LVI-töiden osalta vesikalusteiden kytkennät vesiputkistoon ja viemäriin kuitenkin vielä puuttuvat. Poistoilmalämpöpumppu kytketään ilmanvaihtokanavistoon vasta aivan rakennusurakan lopulla.
Keittiön valaistusta
Kuva 1. Keittiön LED-valaistusta.

Talossa on monien energiansäästöratkaisujen lisäksi lukuisia muitakin hienoja yksityiskohtia. Muun muassa perinteiset takan luukut on korvattu pystysuunnassa liikkuvalla, takan käyttöä helpottavalla, luukulla. Valaistusta ja talon sähkölaitteita, kuten kiuasta ja autonlämmitystä, voidaan ohjata erilaisilla asetuksilla joustavasti taloautomaation avulla.

Tiina Kontio esittelee takkaa
Kuva 2. Olohuoneen takkaluukku liikkuu pystysuunnassa.

LED-lampuin toteutettu valaistus mahdollistaa suuren LED-valaisinmäärän ansiosta valaistuksen joustavan säätämisen erilaisiin tunnelmiin sopiviksi – energiatehokkaasti.

Olohuoneen valaistusta
Kuva 3. Olohuoneen LED-lampuin toteutettua kattovalaistusta.

Talon valmistuessa alkavat myös kustannukset olla selvillä. ”Hankkeessa ei ollut varsinaista budjettia, mutta kustannukset jäivät kustannusarvioon nähden alakanttiin” toteaa Tiina Kontio helpottuneena. Tähän vaikutti muun muassa urakoitsijoiden onnistunut valinta ja se, että urakoitsijoita on ohjattu aktiivisesti hankkeen kuluessa.”


Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2016