Avoimet ovet Seurantakohde Kontiossa – huhtikuu 2011

Avoimet ovet Nummelassa huhtikuu 2011 Tiina Kontio esittelee taloa
Kuva 1. Seurantakohde Kontiossa vietettiin lauantaina 16.4.2011 avointen ovien päivää. Tiina Kontio esittelee vierailijoille matalaenergiatalonsa ratkaisuja. Esittelypäivä veti runsaasti kiinnostuneita vierailijoita, joista monet ovat itsekin aloittamassa oman pientalon rakentamista. Päivän aikana kohteessa kävi noin 100 vierailijaa.

LED-valaistus toimii

Kaikki talon sisävalaisimet on nyt asennettu ja valaistus on saatu toimimaan. Valaistus on toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla. Esimerkiksi kodinhoitohuoneen valot ovat teholtaan 13 w/kpl (yhteensä 65 w). Pesuhuoneen valaistuksen kokonaisteho on vain 11 w.
Kylpyhuoneen LED-valot – Nummela
Kuva 2. Kylpyhuoneen katon LED-valaistusta.

Valaistus on jaettu valaistuspiireihin, joita voidaan himmentää valaistuspiirikohtaisesti ja ohjata taloautomaatiojärjestelmän kautta eri tavoin. Energiatehokaskoti-hankkeen puitteissa tullaan seuraamaan valaistuksen toteutunutta asumisenaikaista energiankulutusta vastaisuudessa.

Lämpöpumppu valmis käyttöön

Poistoilmalämpöpumppu lämmittää tiloja ja käyttövettä vasta sähkövastuksen varassa. Lämpöpumppua ei ole vielä kytketty IV-kanavistoon, joten laitteen sydän eli kompressori ei saa hyötyenergiaa poistoilmasta. IV-kanavisto kytketään lämpöpumppuun vasta, kun sisätiloissa ei synny enää rakennuspölyä, joka likaisi kanaviston mikäli koneellinen ilmanvaihto olisi käytössä.

Muu talotekniikka, mukaan luettuna sähkökeskus ja taloautomaatio, on asennettu ja toiminnassa. Lattia-, seinä- ja kattopinnat on saatu lähes valmiiksi. Vain muutamia lattialaattoja puuttuu ja lattialistojen asennus odottaa vielä asennusta. Suurin osa väliovista on asennettu.

Pesualtaat on asennettu, mutta niitä ja muita vesikalusteita ei ole vielä kytketty viemäröintiin. Märkätilojen vesieristys on tehty huolellisesti. Normaalia paksumpi vesieristekerros vähentää vesivaurioriskiä, kunhan vesieristeen asennusohjeita muuten noudatetaan.
Avoimet ovet Nummelassa huhtikuu 2011
Kuva 3. Avoimet ovet vetivät Nummelan seurantakohteeseen runsaasti kiinnostunutta yleisöä.


Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2016