Uutiset


16.3.2016 Suomen Asuntomessut: Tuusula sai vuoden 2020 Asuntomessut

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulan kunnalle.

Lue lisää


11.3.2016 Pientalon energiakorjaukset esillä Lahden Raksa-messuilla

Tänään käynnistyvillä Lahden Raksa-messuilla puhutaan pientalojen energiakorjauksista ja energiansäästöstä sekä energiatehokkaasta rakentamisesta yleensä. Asiaa nostetaan esiin muun muassa BUILD UP Skills -tietoiskuissa sekä perjantaina että lauantaina Suurhallin lavalla. Energiakorjauksia ja pientalon energiansäästötoimia on esittelemässä BUILD UP Skills Finland -hanke, jonka tavoitteena on nostaa rakennusten energiatehokkuutta erityisesti rakentajien osaamista parantamalla.

Lue lisää


9.3.2016 YLE: Fortum valjasti eturintamassa 70 kotia sähkönkulutuksen hienosäätöön – maailmalla valtavat markkinat

Kun sähköä on niukasti, kotien lämminvesivaraajista kuumimmat kytketään etäyhteydellä pois päältä. Tuuli- ja aurinkosähkön lisääntyessä sähkönkulutuksen ja -tuotannon välinen tasapainottelu kasvaa niin Suomessa kuin maailmalla. Fortum kehitti menetelmän, jolla kodit auttavat tasapainon löytämisessä.

Lue lisää


8.3.2016 Kymen Sanomat: Maalämmön käytössä hyvät mahdollisuudet Kymenlaaksossa

Kymenlaakso on erinomaista aluetta maalämmön hyödyntämiseen. Näin kertoo Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) julkaisema geoenergian potentiaalikartta.

Lue lisää


29.2.2016 Öljyalan Palvelukeskus: Aurinkokausi on alkanut – mitä kuuluu keräimille?

Öljylämmitystaloudet ovat löytäneet aurinkolämmön öljyn rinnalle. Auringon avulla voidaan tuottaa valinnan mukaan sekä lämmintä käyttövettä että lämpöä tai vain lämmintä käyttövettä. Keväällä aurinkolämpöjärjestelmän tilanne kannattaa tarkistaa talven jäljiltä. Järjestelmän asennusta suunnittelevien on hyvä toimia ajoissa, jotta pääsee hyödyntämään alkanutta aurinkokautta.

Lue lisää


23.2.2016 Valkeakoskella järjestetään talonäyttely elokuussa 2017

Talonäyttely toteutetaan uudelle modernille Länsi-Lintulan asuinalueelle, joka sijaitsee aivan Lintulan asuntomessualueen vieressä.

Lue lisää


7.1.2016 YM: Rakennusten energiatodistuksia uusille rakennustyypeille

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen rakennuksen energiatodistuksesta annetun lain muuttamisesta. Energiatodistus on työkalu uudisrakentamisessa sekä myynti- ja vuokraustilanteissa rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen. Energiatodistusvelvoitteet koskevat vain rakennuksia, joita lämmitetään tai jäähdytetään.

Lue lisää


1.10.2015 YM: Energiatodistukseen tulossa muutoksia, lakiesitys lausuntokierrokselle

Ympäristöministeriö on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle lakiesityksen, jossa esitetään muutoksia rakennusten energiatodistukseen.

Lue lisää


24.8.2015 Lahteen ja Lappeenrantaan kehitetään uutta energiatietopalvelua

Lahden ja Lappeenrannan kaupungit ovat käynnistäneet yhteishankkeen, jossa kehitetään uudentyyppinen energiatietopalvelu eri energiamuotojen kiinteistökohtaiseen vertailuun. Palvelu antaa tietoa muun muassa eri lämmitysmuotojen kustannuksista, takaisinmaksuajoista sekä CO2-säästöistä.

Lue lisää


3.8.2015 Motiva: Kun netti ei riitä – kysymällä täsmätietoa fiksuun energiankäyttöön

Kuluttajille suunnattu valtakunnallinen energianeuvonta avaa puhelinlinjat kesätauon jälkeen tiistaina 4. elokuuta ja vastaa myös netissä asumisen ja arjen energiankulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Henkilökohtainen neuvonta on erityisen arvokas tuki silloin, kun oma osaaminen ei riitä joskus monimutkaistenkin valintojen tai hankintapäätösten tekemiseen.

Lue lisää


8.7.2015 Motiva ja Talotekniikkateollisuus: Vantaan Asuntomessujen Energiatehokas ja toimiva koti on Kastelli (39)

Motiva Oy ja Talotekniikkateollisuus ry ovat valinneet Vantaan Asuntomessuilla Energiatehokas ja toimiva koti -taloksi Kastelli-Talot Oy:n kohteen 39 Kastelli. Valinnalla halutaan nostaa esiin hyvää, kestävää, energia- ja kustannustehokasta nykyrakentamista. Kastellin valinnassa korostui erityisesti hyvä kokonaisuus, tilojen tehokkuus sekä kestävät ratkaisut. Energiatehokas ja toimiva koti -kohdetta esitellään Vantaan Asuntomessujen lehdistöpäivänä 9.7. klo 11.00-12.00. Esittelijöinä paikalla Motivan ja Talotekniikkateollisuuden asiantuntijat.

Lue lisää


4.6.2015 Tukes: Lämpöpumpun saa asentaa vain rekisteröity asennusliike

Ilmalämpöpumput, maalämpöpumput ja ajoneuvojen ilmastointilaitteet sisältävät ilmastolle haitallista kylmäainetta. Sen vuoksi niitä sisältäviä laitteita saavat käsitellä vain ammattilaiset, joilla on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukesin) myöntämä kylmäalan pätevyys.

Lue lisää


16.4.2015 ARA ja Motiva: Energiatodistusrekisteri kokoaa energiatodistukset yhteen 1.5.2015 alkaen

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä otetaan käyttöön 1.5.2015 alkaen. Energiatodistustietojärjestelmän ydin on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylläpitämä energiatodistusrekisteri (www.energiatodistusrekisteri.fi), joka kokoaa laaditut energiatodistukset yhteen.

Lue lisää


26.3.2015 OmaKoti 2015-messut käynnistyivät: Motiva mukana Energiatehokas ja toimiva koti -osastolla

Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – energiatehokas ja toimiva koti on monen tekijän summa.

Lue lisää


10.2.2015 PTT ry: Pientalon ilmanvaihdon suunnitteluopas rakennuttajien käyttöön

Parantuneen tiiviyden ja energiatehokkuuden myötä uusissa taloissa voi esiintyä ongelmia muun muassa tulisijojen käytössä ja korvausilman saamisessa. Erilaisia virheitä on esiintynyt ilmanvaihdon suunnittelussa ja toteutuksessa myös muista syistä kuin ilmanpitävyydestä siinä määrin, että PTT:n ja Talotekniikkateollisuus ry:n jäsenyrityksistä koostuva yritysryhmä tilasi VTT Expert Services Oy:ltä energiatehokkaan pientalon ilmanvaihdon oppaan. Ympäristöministeriö rahoitti hanketta merkittävällä osuudella. Opas on nyt saatavana sähköisesti.

Lue lisää


5.2.2015 Energiatehokas koti: Uudet seurantakohteet vievät pientalorakentamista lähes nollaenergiatasolle

Energiatehokas koti -hankkeen uusimmat seurantakohteet vievät pientalorakentamisen lähes nollaenergiatasolle. Pääkaupunkiseudulle rakenteilla oleva Talo 2020 ja Oulun Hiukkavaaraan valmistunut Käpylä 186 ovat molemmat energiatehokkuusluokkaa A – kummankin talon kokonaisenergiankulutus on vain 35 kWhE/m2 vuodessa.

Lue lisää


20.1.2015 YM: Lähes nollaenergiarakentamisen lainsäädäntötyö käyntiin

Ympäristöministeriö on asettanut hankkeen valmistelemaan lähes nollaenergiarakentamista koskevaa lainsäädäntöä. Taustalla on Euroopan parlamentin ja neuvoston rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD), joka edellyttää jäsenmailta useita kansallisia ohjaustoimia rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi. Hallituksen esitys lähes nollaenergiarakentamisesta on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2016.

Lue lisää


28.10.2014 Motiva ja Elvari: Seuraa ja säädä - säästä jopa satasia sähkölämmityslaskussa

Asukkaat ovat pääroolissa, kun sähkölämmitteisen kodin energiakulutusta halutaan vähentää. Jo sähkölämmitysjärjestelmää ja huonelämpötiloja säätämällä lämmityskustannukset voivat pienentyä tehokkaasti – jopa 30-40 prosenttia ilman suuria remontteja.

Lue lisää


24.10.2014 Pientaloasumisen ekologisessa kestävyydessä tärkeää rakennuksen lisäksi asumistottumukset

Ympäristöministeriö on selvittänyt pientaloasumisen ekologista kestävyyttä. Selvityksen tekijä Pekka Hänninen sanoo, että keskeisiä tekijöitä ovat päärakenteiden hiilijalanjälki, tilatehokkuus, energiatehokkuus ja uusiutuvien energialähteiden käyttö. Kun kolme neljästä hoidetaan hyvin, ollaan varmalla pohjalla.

Lue lisää


9.7.2014 Jyväskylän asuntomessutalojen energiatodistukset esittelyssä

Asuntomessuilla Jyväskylässä ovat esillä myös messutalojen energiatodistukset. Vuosi sitten kesäkuussa voimaan tulleen uuden energiatodistuslain mukainen, ulkoasultaan sininen energiatodistus kertoo talon energiatehokkuusluokan ja sen kokonaisenergiankulutuksen.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 17.3.2016