Uutiset


8.4.2016 15.00

Osallistu Rakentajakyselyyn!

Energiatehokas koti Rakentajakysely on auki! Osallistu kyselyyn ja kerro, mistä mielestäsi hyvä ja energiatehokas talo koostuu?

Energiatehokas talo koostuu monesta tekijästä, ja talon rakennuttajat tai rakentajat tekevät päätöksiä omien tarpeidensa mukaan. Joku painottaa hyvää tekniikkaa, toinen tehokkaita rakenteita. Jollekin on tärkeää pieni energiankulutus tai talon materiaalit, joku haluaa ehdottomasti rakentaa hirsitalon.

Mistä energiatehokas talo rakentuu ja mitkä asiat rakentajille ovat tärkeitä? Tätä selvitetään Motivan koordinoiman Energiatehokas koti -hankkeen Rakentajakyselyssä.

Rakentajakysely on auki 13.5 asti.

Siirry kyselyyn >>

Arvomme kaikkien vastaajien kesken viisi infrapunalämpömittaria.

Rakentajakyselyn tulokset julkaistaan kesällä 2016.

Energiatehokas koti nostaa esiin energiatehokkaan rakentamisen kokemukset

Motivan koordinoiman Energiatehokas koti -hankkeen seurantakohteet nostavat esiin erittäin energiatehokasta rakentamista ja siitä saatuja kokemuksia. Hankkeen kohderyhmiä ovat pientalon rakentamista suunnittelevat, kuntien rakennusvalvontaviranomaiset sekä talojen suunnittelijat ja urakoitsijat.

Keskeinen osa hanketta on www.energiatehokaskoti.fi -verkkopalvelu, joka tarjoaa perustietoa pientalojen energiatehokkuuteen vaikuttavista asioista ja linkkejä lisätiedon lähteisiin. Seurantakohteiden kautta voi perehtyä energiatehokkaan ja kestävän rakentamisen ratkaisuihin sekä kuulla rakentajien ja rakennuttajien kokemuksia itse rakentamisesta mutta etenkin siitä kuinka ratkaisut toimivat käytännössä.

Energiatehokas koti -hankkeen päärahoittaja on ympäristöministeriö, ja mukana ovat myös Energiateollisuus ry, RTT:n Eristeteollisuus, Talotekniikkateollisuus ry, Pientaloteollisuus PTT ry, Lammi-Kivitalot Oy, Pohjolan Design-Talo Oy, Sähköinfo Oy/Sähkötreffit sekä Öljyalan Palveluskeskus Oy.

Lisätietoja:

asiantuntija Sami Seuna, Motiva Oy,
puh. 040 846 0281, sami.seuna@motiva.fi

asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy,
puh. 0400 464 787, kirsi-maaria.forssell@motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 13.8.2018